Rólunk mondták

Mivel abban biztosak voltunk, hogy a lányom gyerekekkel szeretne foglalkozni, így az iskolaválasztáskor kézenfekvő volt, hogy a Bugát Pál Technikumot válasszuk. Nagyon megörültünk, mikor megtudtuk, hogy pedagógiai szak is indul az iskolában. Részt vettünk a nyílt napon, és ekkor még inkább megbizonyosodtunk arról, hogy itt jó helye lesz a gyermekünknek. Most, másfél év elteltével is úgy érezzük, hogy jól választottunk: lányunk szereti a tanárait, jól tanul, és új barátokra talált.

„Első látogatásunk 2018-ban volt a szakmák éjszakája alkalmából, és már akkor elnyerte tetszésünket az iskola. Következő alkalommal a nyílt napon vettünk részt, ekkor is rendkívül segítőkész, kedves és felkészült oktatókkal találkoztunk. Látszott, hogy az iskola elkötelezett abban, hogy jól képzett, továbbtanulni vágyó diákokat neveljen. Lányom elhatározta, hogy itt szeretne tanulni. Azóta is minden segítséget, támogatást megkapunk, bármilyen problémánk van. Az iskola és pedagógusai maximálisan felkészítik gyermekünket a továbbtanulásra, a nyelvvizsgára és a szakmai előmenetelre. Rengeteg szakkör, sportfoglalkozás, rendezvény színesíti az intézmény életét. A tanulásban lemaradó diákokat sem hagyják magukra, őket felzárkóztató foglalkozások segítik. Összességében az iskola egy nagy családként és összetartó intézményként működik.”

„Olyan iskolát kerestünk a gyermekünknek, ahol biztosítva látjuk azt, hogy megfelelően nevelik, odafigyelnek rá, és olyan szakmát kap a kezébe, amivel az álmait meg tudja valósítani. Mindig is gyerekekkel akart foglalkozni: óvó néni vagy tanító néni szeretne lenni. Nagyon jól választottunk, a képzés kiváló. Lányomnak tetszenek az osztályban szervezett programok, a közösségbe gyorsan beilleszkedett, jók az iskolai rendezvények is, kedveli az iskolai közeget. Szinte már családias a hangulat, és nyugodt szívvel engedem el gyermekemet az iskolába.”

„Szülőként teljes megnyugvással tölt el, hogy a lányom bejutott ebbe az iskolába. Nagyon szereti, magam sem gondoltam volna, hogy ilyen könnyen beilleszkedik. Jó a képzés, tiszteli, szereti a tanárait, különösen az osztályfőnökét. Mindenki segítőkész, ha a lányom nem tud valamit, bátran mer kérdeni, mert tudja, hogy valódi segítséget kap. Amikor 8. osztályos volt, elhoztuk a nyílt napra, már akkor is látszott a közvetlenség. Beszélgettünk volt bugátosokkal is, illetve odajáró gyerekekkel, mindnyájan jól neveltek, udvariasak voltak, látszott, hogy komolyan foglalkoztak velük. Nem bántuk meg, hogy a lányunkat ide irattuk be, látjuk rajta, hogy boldog és számunkra ez a legfontosabb.”

Családunknak nagyon fontos a fenntartható életmód és gyermekünk jövője, ezért is választottuk a Bugátot. Olyan iskolát kerestünk, ahol a magasszintű oktatás mellett, az iskola vezetése és tanári kara biztonságos környezetet tud nyújtani a legmeghatározóbb életkorban.

Gyermekünk azóta is örömmel jár iskolába, és büszke arra, hogy bugátos. Az idén már tanulmányi versenyeken is indul. Ez számunkra hatalmas öröm. Nagy tervekkel néz a jövőbe és ebben a remek tanári kar is inspirálja és segítségére van.

Egyszóval: szuper a suli!

Gyermekünknek határozott elképzelése volt már szinte 5. osztályos kora óta, hogy óvónő szeretne lenni. Így adott volt, hogy azt az iskolát keressük, ahol pedagógia szakirány van. Én nagyon örülök, hogy ez éppen a Bugátban van, ugyanis pár évtizeddel ezelőtt én is idejártam egészségügyi szakon. Mindezek mellett fontos szempont volt, vidéki lévén a könnyű megközelíthetőség is. Szerencsére nem bántuk meg a választást, nem csalódtunk. Gyermekünk nagyon jól érzi magát, könnyen beilleszkedett, szívesen jár ide. Örül, hogy nagyon élénk az iskolai diákélet és foglalkoznak a diákokkal. Nemcsak ő, hanem szülőként én is elégedett vagyok az iskolával.

A nagyobbik lányomnál okozott fejtörést a középiskola választás, s most már a középső lányom is a Bugátba jár. Azt gondolom, ennyi év tapasztalat után, hogy ez a legjobb középiskola Székesfehérváron. A tanárok valóban a diákokért vannak, s bár nem lehet mindenkit kedvelni, de azt hiszem, a tanári kar példamutató. Szakmai tudásuk – amit nem szégyellnek átadni- kiváló. Az osztályfőnökök bármikor elérhetők, kommunikatívak, segítőkészek, felkészültek, bármit megtesznek az osztályukért, a diákok búját, bánatát nem veszik félvállról. Ez a vezetőségre is igaz. Az 5 év alatt soha nem volt konfrontáció, pedig nem mindig vagyok egyszerű eset. Jól felépített rendszer ez, a lányaim szeretnek iskolába járni (ami szintén nem mellékes). Nem mellesleg az iskola mindig készen áll egy kis “mókára”, legyen az verseny, gólyatábor, szalagavató, előrehozott érettségi vagy akár csak egy hirtelen felindulásból megtartott összejövetel. Mi ma sem választanánk másképp!

Fiam szerint gyerekközpontúak, kedvesek, rendesek a tanárok. Jó az osztályközösség, érdekesek a tantárgyak és barátságos, üdítő az iskola légköre. Kiemelten odafigyelnek a gyerekekre, a BTM-es tanulókra is. Összehasonlítva más iskolával a tanárok több fórumon is, közvetlenül tartják a kapcsolatot a szülőkkel, igyekeznek megoldani a problémájukat, egyszóval nagyon emberségesek, közvetlenek.

A középiskolába való jelentkezés előtt a Bugátról hallottuk a legtöbb jót. Mivel gyermekem környezetvédelmi szakirányba szeretett volna továbbtanulni, így kézenfekvő volt ezt az iskolát választani. A pedagógusok a szakmai tudást példaértékűen adják át diákjaiknak.

A továbbtanulásról nem én, hanem gyermekünk döntött. Kis kora óta érdekelte a természet és az állatok. Amikor elkezdett járni a Bugátba, örömmel tapasztaltam, hogy jól döntött. Ebben az iskolában rengeteg olyat tanul, ami a későbbi munkájához elengedhetetlen lesz, mivel a környezetvédelem területén szeretne elhelyezkedni.

A választás egyszerű volt, mert fiunkat nagyon érdekelte akkor (is) a biológia, a környezetvédelem. A nyílt nap is nagyon megragadta, izgalmasnak tartotta. Nem volt kérdés, hogy a Bugátba jelentkezünk. Ami tetszik neki, hogy a tanári kar nagyon segítőkész, pozitívan állnak a diákokhoz, érthetően adják át az anyagot. A tanórán kívüli programok is változatosak. A technikai újdonságok is fokozatosan megjelennek az iskola falai között. A diákközösség is befogadó, összetartó. Összességében: mindenkinek ajánlani tudjuk, akit érdekel a környezetvédelem, a biológia.

Azért választottuk ezt az iskolát, mert fiunk unokanővére is oda járt, és mivel gyermekünk nem tudta, hogy mit is szeretne tanulni, ez jó megoldásnak tűnt. A diszlexiáját figyelembe vették, nem kellett felvételit írnia, elfogadták az általános iskolai jegyeit, valamint volt egy felvételi elbeszélgetés, ahol pozitív benyomást tett rá a felvételi bizottság. A környezetvédelmi szakot megnéztük az interneten, valamint voltunk a Székesfehérvári Vízműnél gyárlátogatáson, ami megtetszett gyermekünknek. Az iskolában leginkább a tanárok közvetlensége, emberközpontúsága tetszik. Az sem elhanyagolható szempont, hogy számunkra könnyen megközelíthető.

Vivien gyermekkora óta szeretne ápolónő lenni, segíteni másokon, annyira amennyire csak tőle telik! Szerencsére Székesfehérváron van egészségügyi képzés, így utána érdeklődtünk egy kicsit. Csupa jó dolgot hallottunk, és kórházban töltött időnk alatt megtudtuk az ott dolgozó ápolónőktől, hogy ők is ott tanultak, és szerették az iskolát. Eljött a beiratkozás napja, aztán a tanítással eltöltött napok és Vivien azóta is nagyon szeret oda járni! Van követelmény, de közben nagyon rendesek a tanárok. Rengeteget tanul, de nagyon örülök, hogy ezt az iskolát választottuk!

Mielőtt a végső döntésre került a sor, már tudtam, hogy az egészségügy az, ami igazán érdekel. Az iskola mellett végül a nyílt nap után tettem le a voksom. A pozitív légkör, a barátságos diákok, és a segítőkész tanárok mellett a minőségi oktatás az, ami azóta is ideköt, és testvéreimet is ide vonzza. Az iskolában lehetőségünk van a szakma gyakorlati hátterét is kipróbálni, szakmabeliekkel együtt dolgozni, sok színes programon részt venni. Akinek tanulási nehézségei adódnak, bárkihez, bármikor fordulhat segítségért, és mindenkiből próbálják kihozni a legtöbbet. A pályaválasztás életünk végéig meghatározó, és úgy gondolom, hogy a Bugát Pál Technikum mindenki számára csak hasznos tudást és élményeket tartogat. Ha újra választanom kellene, biztosan ismét a Bugát mellett döntenék!

Pályaválasztáskor elsődleges szempont a gyermek érdeklődési köre volt, ami erősen húzott a természet és környezet irányába. Szimpatikus volt az induló nyelvi előkészítő osztály, az, hogy magas óraszámban tanulhatja a nyelvet és emellett az érdeklődési körének megfelelő szakmát sajátíthatja el. Szülői szemszögből kedvezőnek tartom a technikusi képzés választási lehetőségét is. Az iskolával, a képzéssel, a jelenlegi online oktatással elégedettek vagyunk, úgy gondolom, hogy a képzés színvonalát tükrözi gyermekünk évek óta stabil,  jó tanulmányi eredménye is.

A családban nem is volt kérdés, hogy ezt az iskolát jelöljük meg, mivel gyermekünk ezt a pályát választotta!
Az egészségügyben szeretne dolgozni, ez érdekli. Az iskolában minden lehetőség adott ehhez a szakmához, a tanárnők és tanár urak segítőkészek, felkészültek, szeret oda járni.

A lányom számára ez az iskola volt a remény. Rossz tapasztalatot szerzett más iskolával és a Bugát Pál Technikum esélyt adott arra, hogy mindent újrakezdhessen, és az legyen, aki szeretne. Én is az egészségügyben dolgozom és a lányomnak is tetszett ez a pálya, mivel szereti az embereket és segítő szándék él benne, empátiás készsége is kiemelkedő. A választásunk jónak bizonyult, mert rövid időn belül kiderült, hogy remek tanári kar és különösen jó vezető áll az iskola élén, aki hitet és reményt adott neki. A lányom tudott élni ezzel a lehetőséggel, de szüksége volt arra az elején, hogy elveszített önbizalmát vissza tudja szerezni, ehhez pedig segítő kezet biztosítottak a diákcentrikus tanárok.

Az iskolaválasztásnál fő szempont volt, hogy gyermekem az egészségügyi pálya iránt érdeklődött, sőt határozott célja volt és most is az, hogy ápolónő legyen. Szimpatikus volt továbbá, hogy a szakma megszerzése mellett a továbbtanulás lehetősége is nyitva áll, amennyiben célja a felsőfokú képzettség megszerzése.

Mi azért választottuk a szakképzést, mert Virágban már korábban megfogalmazódott, hogy gyerekekkel szeretne foglalkozni a jövőben, viszont, hogy mely korosztállyal, még kérdéses volt.
Az iskola lehetőséget biztosított, hogy betekintést nyerjen az óvódás korú gyerekek mindennapjaiba, ezzel elősegítve a felsőoktatási intézmény kiválasztását.

Iskolaválasztásunknál elsődleges szempont volt az érettségi bizonyítvány megszerzésének lehetősége, illetve a szak (pedagógia) kiválasztásánál figyelembe vettük annak – a való életben történő – lehetséges felhasználási területeit, lehetőségeit, illetve továbbfejlesztési módjait.

Mindenképpen “erős” iskolát szerettünk volna, tekintettel, hogy gyermekünk a szakközépiskola választásakor már eltökélt volt a felsőoktatásban történő továbbtanulás iránt, és ehhez a Bugát remek lehetőséget biztosít.

Kislányom esetében a szakma választása volt az elsődleges, ezért ellátogattunk az iskolába a nyílt napon. Nekem diákkoromból volt ismerős az iskola, legjobb barátnőm ott végezte tanulmányait. Látogatásunkkor megtetszett az iskola felszereltsége. Nem is gondoltam volna, hogy ennyi minden rendelkezésre áll az iskolában ahhoz, hogy a gyermekek a szakmai tantárgyakat is a megfelelő módon elsajátíthassák. Későbbi tapasztalat a tanár-gyermek, illetve a tanár-szülő kapcsolat. Bármiben segítségre talál mind a gyermek, mind a szülő. Kevés ilyen iskola van, ahol a gyermek is és a szülő is megfelelő tájékoztatást illetve segítséget kap. A gyermekek kapnak lehetőséget korrepetálásra is, ami megint plusz erénye az iskolának. Köszönjük szépen a munkájukat!

Gyermekem már általános iskolás korában is nagyon érdeklődött a természet és környezetünk iránt.

Mindenképpen ebben az irányban szeretett volna továbbtanulni.

Az interneten, az iskolák honlapjai között találtuk meg a Bugát Pál Technikumot. Nagyon örültünk a lehetőségnek, hogy gyermekem környezetvédelmi szakra jelentkezhet.

Az iskola azért is volt szimpatikus, mert nem kértek felvételi vizsgát, csak az általános iskolai jegyeket kérték. Ez jobban megmutatja a gyermekek tudását, mint egy drukkban megírt felvételi vizsga.

A Bugát Pál Technikum jó választásnak bizonyult! Fiúnk szereti az iskolát, a tanárokat és a szakoktatóit is.

Figyelnek a diákok kompetenciáira, a tanulásban és a jövőjük tervezésében is segítik őket. A tanár – diák kapcsolat kitűnő, fiamat felszabadultnak, kiegyensúlyozottnak látom.

Figyelemmel kísérik lelki fejlődésüket is. A különböző szakmát tanuló osztályok között baráti a kapcsolat, ez határozza meg az iskola családias hangulatát is.

A képzés az elvárásainknak megfelelő, az online oktatás miatt, belelátunk  a napi munkájukba is. Az órák színvonalasak, jól egymásra épülnek.

Az érettségivel együtt 2 szakmát is szereznek, utána a technikusi képzés is igénybe vehető.

Ismerőseim elmondása szerint, jól felkészítik a tanulókat a felsőfokú tanulmányokra is, amit nagyon fontosnak tartok.

Örülök, hogy ezt az iskolát választottuk, nyugodt szívvel ajánlom a pályaválasztás előtt állóknak!

Pályaválasztáskor fontos szempontnak tartottuk, hogy olyan iskolát válasszunk, amely érettségit és szakmai végzettséget is ad. 14 évesen nem lehet pontosan megfogalmazni, hogy “mi szeretnék lenni, ha nagy leszek”, igyekeztünk figyelembe venni a munkaerő-piaci réseket, ha esetleg nem választja az érettségi után gyermekünk a felsőoktatást, akkor is egy olyan szakmai végzettséggel rendelkezzen, mellyel el tud helyezkedni akár a magánszektorban, akár az állami szférában.

Miért a környezetvédelem?

Fontosnak tartjuk, hogy a felnőtté válással kialakuljon a környezettudatos szemlélet, felelősséggel viseltessünk a bennünket körülvevő környezetért, és óvjuk, megőrizzük a természeti és épített környezeti értékeinket. Hiszünk abban, hogy egyre több embernek lesz fontos a fenntartható, tiszta, egészséges környezet, és közösen dolgozhatunk, hogy változást érjünk el.

Miért a Bugát?

Egy családi barátunk szintén ide járt, ezen a szakon végzett, most a minisztériumban dolgozik, nagyon pozitívan nyilatkozott az oktatás színvonaláról, és az iskolai életről. Másik fontos szempont volt az iskola elhelyezkedése.

Összességében pozitív benyomásunk van szülőként az iskoláról.

Mindig is fontos volt számunkra környezetünk megóvása, így gyermekünket is ebben a szellemben neveljük. Mindketten ezen a területen dolgozunk és látjuk azt, hogy a jövőben a környezetvédelem az egyik legfontosabb dolog lesz, ha nem a legfontosabb a világban. Természetesen gyermekünk döntése volt a mérvadó, hogy ezt az iskolát választottuk. Már a nyílt nap alkalmával eldöntötte, hogy ide fog járni. Ezen a tagozaton tud kiteljesedni a nyelvhez és a környezetvédelemhez való szeretete. Bízunk benne, hogy az iskola kellőképpen előkészíti őt a felsőbb szintre, ahol kamatoztatni tudja majd a megszerzett tudást.

Gyermekünk kezdettől fogva a környezetvédelmet szerette volna tanulni, de nagyon fontos számunkra a nyelvi előkészítő is.

Mikor iskolaválasztás előtt álltunk, már akkor szimpatikusnak tűnt az iskola, és nem csalódtunk benne!

Számunkra nagyon fontos volt, hogy nyelvi előkészítő legyen az iskolában, és a Bugát képzésében nem csalódtunk. A kislányom nagyon élvezi a tanulást, látszik is a fejlődése. Mindemellett az iskola azt az értékrendet képviseli, amit én szülőként is elvárok a gyermekemtől.

Gyermekünk pályaválasztásakor elsősorban azt tartottuk szem előtt, hogy a középiskolában ne csak érettségit, hanem szakképesítést is szerezzen, ha később mégsem tanulna tovább a felsőoktatásban. A természettudományos és a szociális kompetenciaterületeken volt a legerősebb, ezért kézenfekvő volt, hogy az egészségügyi képzést választja.  Mivel a Bugát évtizedek óta egészségügyi szakképzéssel foglalkozik és lakóhelyünkhöz is közel van, erre az iskolára esett a választásunk.
Lányom két éve jár ide, de mivel a covid járvány és az online oktatás mindkét tanévet érintette, elég nehéz átfogó véleményt alkotni az intézményről. Eddigi tapasztalataink alapján az iskola légköre befogadó, barátságos. A szülőkkel való kapcsolattartás megfelelő, és a szakképzés színvonalával is elégedettek vagyunk.

Comments are closed.