Képzéseink

Technikumi (korábban szakgimnáziumi) képzéseink

 Az technikumi évfolyamokon diákjaink a közismereti tantárgyak tanulása mellett szakmai képzésben részesülnek. Ennek megfelelően a képzés felkészít mind az érettségi vizsgára, mind pedig a választott szakképesítés megszerzésére.

A 2020 őszétől induló új képzési struktúrának köszönhetően a tanulási utak a tanuló érdeklődésének, motivációjának megfelelően rugalmasan alakulnak.
A képzési idő 5 év (a nyelvi előkészítő évfolyam, valamint egyes egészségügyi szakmák esetén a képzés 6 év).
A diákok a választott alapszakma tanulása során, megfelelő pályaorientációs ismeretek megszerzését és szakmai alapozást követően, a 10. évfolyam végén alapvizsgát tesznek, és kiválasztják az adott szakmán belül az érdeklődésüknek megfelelő szakmairányt.
Érettségi vizsgát – előrehozott érettségiként – döntésük alapján már a 12. évfolyam végén is tehetnek majd (kivéve az idegen nyelvet), de a szakmai vizsgát, és az érettségi befejezését csak 13. évfolyam végén teljesíthetik a tanulók.
Amennyiben a 10. évfolyam végén kiderül, hogy a diák még sem szeretné folytatni a választott alapszakma tanulását, lehetősége van arra, hogy vizsga letételével egy alacsonyabb szintű szakmai végzettséggel lépjen ki az iskolából.
A szakképzési struktúra megteremti a lehetőséget az iskolatípusok közötti átjárhatóságra is meghatározott feltételek mellett.

A más iskolából érkező, nem szakirányú érettségivel rendelkező tanulóknak lehetőségük van iskolánk érettségire épülő 2 éves (egyes szakoknál 3 éves) szakképzéseibe is bekapcsolódni.

Szakmai képzéseinket nappali és – az igényektől függően –  egyéni (esti) munkarendben is indítjuk.

Nyelvi előkészítő osztályunkkal az a célunk, hogy a környezetvédelem iránt érdeklődő diákoknak biztos nyelvtudást is nyújtsunk, segítve ezzel továbbtanulási esélyeiket és munkaerő-piaci elhelyezkedésüket. A nyelvi előkészítő évfolyamosok az évfolyam sikeres elvégzését követően, a 9. évfolyamon környezetvédelmi osztályban folytathatják tanulmányaikat.

Az előírt szakmai gyakorlatok lebonyolításában legfőbb partnereink a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház, a Százszorszép Bölcsőde, a Napraforgó Bölcsőde, 3. és 7. számú Bölcsőde, Napsugár Óvoda, Nefelejcs Óvoda, az Egyesített Szociális Intézmény, a NÉBIH, VADEX, Fejérvíz Zrt., a Közép-dunántúli Vízügyi Igazgatóság, a Kormányhivatal, a Városgondnokság, a DENSO, a Deponia Kft., a Katasztrófavédelem és magán vállalkozások.

Comments are closed.