English Speaking Corner

A Székesfehérvári SZC Bugát Pál Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája angol nyelvi versenyt hirdet 7-8 osztályos tanulók részére a 2017/18-as tanévben.

A verseny leírása

A feladatlap letölthető Visszaküldési határidő
1.       forduló 2017. december 11 2018.január13.

 

A verseny első fordulója egy írásbeli feladatlapból áll, mely szövegértést, szókincset, nyelvhasználatot és íráskészséget mér. A feladatlapot elektronikus úton juttatjuk el az iskoláknak (a versenyfelhívás mellékleteként), amit a tanulók önállóan az iskolában maximum 45 perc alatt töltenek ki. Minden feladatlapon kérjük a tanuló nevét, iskoláját és osztályát feltüntetni. (A sokszorosítást az iskolák végzik!) Ezt követően az összes feladatlapot egy borítékban postai úton, vagy az iskola portáján leadva lehet eljuttatni az iskola címére: 8000 Székesfehérvár, Gyümölcs u. 15 Angol nyelvi verseny 7-8 osztályos tanulók részére címzéssel.

 

A második fordulón, mely egyben a döntőt is jelenti, azok a tanulók vesznek részt, akiket kiértesít az iskola. A visszaküldött feladatlapokat pontszám szerint rangsoroljuk. A döntőbe jutó tanulók 4-5 fős csapatban játékos feladatokban mérik össze tudásukat, mely iskolánkban kerül megrendezésre. A verseny témaköre angol és amerikai irodalom: Harry Potter, Twist Oliver, Narnia Krónikái. Alice csodaországban, Sherlock Holmes, A legyek ura, A Gyűrűk Ura, Robinson Crusoe, A titkos kert. 

A felsorolt könyvekből kellene választaniuk a gyerekeknek egyet és ahhoz egy rajzos illusztrációt készíteni, majd a szóbeli fordulóra elhozni. Érdemes a szerzőkről, műveikről és arcképeikről tájékozódni, mert a verseny ezekhez a témákhoz fog kapcsolódni. A második forduló várhatóan februárban kerül megrendezésre.

Eredményhirdetés: a szóbeli fordulót követően

A legjobb eredményt elérő tanulók neve, iskolája felkerül a honlapunkra, oklevél, valamint könyvjutalomban részesülnek.

Információ:

Titkárság

Tel: 22/312-073

E-mail cím: iskola@bugat.hu

November 20-án közel 60 fő részvételével, megrendezésre került a
B2-es EURO Speaking vizsga lebonyolítása élőben,
két saját diákunkkal, amit az EURO nyelvvizsga központ részéről
Östör Zsuzsa és Rádai Péter vezényelt le.
A próbavizsga hasznos magyarázatokkal egészült ki, melyekhez a következő diasorokkal,
további hasznos tippeket kaphatnak a leendő vizsgázók.

Elérhető PPT anyagok:

 

Comments are closed.