Európai Diáksportnap 2020 a Bugátban

Európai Diáksportnap 2020 a Bugátban

 

Beszámoló

A Magyar Diáksport Szövetség (MDSZ) ebben az évben szeptember 25-re hirdette meg az Európai Diáksport Napja (European School Sport Day−ESSD®) magyarországi programjait. Iskolánk idén is örömmel csatlakozott ehhez a sporteseményhez (szeptember 24-én) ahol az ESSD-re regisztráló iskolák hagyományosan azt vállalják, hogy az eseményhez kapcsolódóan 120 perces mozgás- és sportprogramot szerveznek a tanulóknak. A COVID-19 új koronavírus járvány miatt azonban idén más a cél, így diákjaink a kialakult helyzetre való tekintettel a testnevelés órai keretek között ünnepelhették az európai diáksport napját s tapasztalhatták meg a közös sportolás élményét.

Nagy izgalommal vártuk a mai napot. Az időjárás kegyes volt hozzánk, szép idő és kellemes meleg volt. Mivel a programok nagy részét szabadtérre szerveztük ez igen lényeges volt számunkra. A „rendezvényt” a 12. B osztállyal, egy közös Testébresztő stretching-el  kezdtük, melyet Tóth Nikolett az Athletics –Gym fitness oktatója vezetett le. Ezt követően már az osztály 2 csoportban (váltva egymást) dolgozott tovább párhuzamosan: a tornacsarnokban Röplabda meccs, a kinti pályán ezzel párhuzamosan Kispályás foci zajlott.

A második órától kezdve pedig már egyszerre két osztály párhuzamosan és csoportokban váltva vett részt, a meghívott fitness oktatók – Punk Adrienn, Darvas Réka és László-Dankovics Dia – edzésein. Kipróbálhatták a Saját testsúlyos edzést, valamint a Köredzést szabadtéren. Darvas Réka interaktív előadásán pedig az ESSD idei fókusztémája: A mentális egészség és az egészséges önkép kialakítása volt. A szabadtéri pályákon pedig a Streetball, és a Kispályás foci meccsek zajlottak. Két „szerencsés” osztály pedig a közeli Ligetben lefutotta az idei év 2020m-es távját is! Az osztályok ezenkívül megismerhették az Ultimate Frizbi-t is a Fehérvári Lionz Club jóvoltából. Az egész rendezvény ideje alatt, a tanulók a saját magukkal hozott kulacsokból és gyümölcsökkel pótolhatták az energiájukat és a folyadékot.

Végezetül a programok végén 5 perces nyújtó-lazító gimnasztikát végeztek a tanulóink.

A sportnapon a Fehérvár TV és a Fejér Megyei Hírlap képviselői is megjelentek és rövid képes illetve szöveges beszámolót is készítettek az eseményről: (https://l.facebook.com/l.php?u=https%3A%2F%2Fwww.fehervartv.hu%2Fvideo%2Findex%2F32453%3Ffbclid%3DIwAR1QgSeS7Mw_lP2l6J1nxlFcvrXt0kavU0uh-WusYMfDzW0CI25sl7SY7ww&h=AT099keAYYot9Q0lEu6GO-KPWC7N4LvhE6kUV4Q67le85r3zuS7BGpr8xM8t9kK0fwprEspMmBOLoC-txVVsWcPWttlSlZjw8k8GLMAc3uYVb7RS7GWP7m3nQyCc3z-lTSpL19sb2KGg_Q9Xkl6Q , https://l.facebook.com/l.php?u=https%3A%2F%2Fwww.feol.hu%2Fkozelet%2Fhelyi-kozelet%2Faz-europai-diaksport-nap-iden-sem-maradhatott-el-4308461%2F%3Ffbclid%3DIwAR1fpZVHJ9nn00OlO3MOKFqr7tQ7hjetl-FcTCNMwX-zp5PC5yzyW6KG7x0&h=AT2iK61QayOP2Zqj-WtwsOkmc-pyjKSgjpuoveLjomJ6QeCsrFhFgNkpSLabkg8_kdmhQwXobwUFJ4R5wnlrRfbHldyduMCU7kGPVGKAB6qS_NJCVxuNnvh9uFkQpjEW40pSn94yo4DB2kK8NEBxAA ).

A tanulók és a Diákönkormányzat pedig az iskola facebook oldalán jelenítette meg a programokat képekben.

A tervezett programokat megvalósítottuk és jövőre is szeretnénk indulni a diáksport napon. Elmondható, hogy tanulóink nagyon jól érezték magukat, szívesen mozogtak ezen a nagyszerű őszi napon. Mindenki győztese volt ennek a sportdélutánnak.

Ezeket láttad már?

Comments are closed.