Székesfehérvári Szakképzési Centrum
Bugát Pál Technikum
FELJEGYZÉS
Október 16. a Kenyér világnapja. Október 15-én nagyszünetben kóstolóval ünnepeltük a kenyeret a babakonyhában. A készülődés már szerdán megkezdődött, Kiss Adél és Varga Judit oktatók már előző nap bekeverték, megdagasztották, éjjel kelesztették azt tésztát, amit Berki Gyöngyi és a diákok segítségével formáztunk, és sütöttük meg. A közös munka alatt szó esett az alapanyagokról és adalékanyagokról, a búza növényről, és a hagyományőrzés részeként a kenyérsütés technológiájáról dédanyáink korában. Köszönjük az alapanyagokat és feltéteket a közreműködőknek!
Kiss Adél Berki Gyöngyi Varga Judit
Székesfehérvár, 2020. 10. 15.
Életképek:
Az eseményt hirdető plakát: