A Kenyér világnapja

Székesfehérvári Szakképzési Centrum

Bugát Pál Technikum

FELJEGYZÉS

 

Október 16. a Kenyér világnapja. Október 15-én nagyszünetben kóstolóval ünnepeltük a kenyeret a babakonyhában. A készülődés már szerdán megkezdődött, Kiss Adél és Varga Judit oktatók már előző nap bekeverték, megdagasztották, éjjel kelesztették azt tésztát, amit Berki Gyöngyi és a diákok segítségével formáztunk, és sütöttük meg. A közös munka alatt szó esett az alapanyagokról és adalékanyagokról, a búza növényről, és a hagyományőrzés részeként a kenyérsütés technológiájáról dédanyáink korában. Köszönjük az alapanyagokat és feltéteket a közreműködőknek!

 

 

Kiss Adél                                                                                     Berki Gyöngyi                                                                               Varga Judit

Székesfehérvár, 2020. 10. 15.

 

Életképek:

Az eseményt hirdető plakát:

Ezeket láttad már?

Comments are closed.