Országos német verseny a Goethe Intézetben Budapesten

Országos német verseny a Goethe Intézetben Budapesten

2019. november 14-én két 9. C osztályos tanuló, Merkl Tíra és Müller Kevin részt vett a budapesti Goethe Intézet országos német nyelvi versenyén.

A versenyen 25 szakközépiskolai és szakgimnáziumi csapat indult az egész országból. 32 állomáson mérték össze a tudásukat a tanulók a legkülönfélébb feladatok megoldásával. Kaptak logikai, országismereti, nyelvismereti, olvasott szöveg-és hallott szövegértési feladatokat. Részt vettek quiz és ügyességi játékokban, német tudósokat és felfedezőket kellett felismerniük és földrajzi ismereteikről is számot kellett adniuk.

Nagyon színvonalas és sokrétű feladatokból álló, jól szervezett verseny után vehették át oklevelüket és a Goethe Intézet ajándékait az indulók. Sajnos az I. helyezettnek járó berlini hosszú hétvégét nem sikerült megnyerni, de a versenyzés sikeres volt, és a tanulók kedvét is még jobban meghozta a német nyelv tanulásához.

A német nyelv gyakorlásán kívül szép élményekre és hasznos tapasztalatokra tettek szert a versenyzők és a felkészítő tanárok is.

Ezeket láttad már?

Comments are closed.