Európai Diáksportnap a Bugátban

Európai Diáksportnap 2019 a Bugátban

A Magyar Diáksport Szövetség (MDSZ) ebben az évben szeptember 27-re hirdette meg az Európai Diáksport Napja (European School Sport Day−ESSD®) magyarországi programjait. Iskolánk idén is örömmel csatlakozott ehhez a sporteseményhez (szeptember 25-én) ahol diákjaink 120 perces sportolással tapasztalhatták meg a közös sportolás élményét.

Nagy izgalommal vártuk a mai napot. Az időjárás kegyes volt hozzánk, ragyogóan szép idő volt. A rendezvényt hangulatos megnyitóval és közös bemelegítéssel kezdtük, melyet iskolánk testnevelői vezettek le. Ezt követően az előre megtervezett időrendben az osztályok osztályfőnökeikkel együtt teljesítették a 2019 m futást.

A beérkezés után és az egész rendezvény ideje alatt, a tanulók a Klub helységben berendezett Frissítő Pont-on pótolhatták az energiájukat és a folyadékot: vízzel és sok-sok gyümölccsel. A programnak megfelelően ezután az iskola tornatermében meghívott vendégünk, Pletser Ádám – a Cutler Gym & Fitness edzőterem-hálózat marketing igazgatója és IFBB EB 2., IFBB VB 6., többszörös IFBB Magyar Bajnok, többszörös IFBB Magyar Kupa győztes, többszörös IFBB Nemzetközi Bajnok – előadását hallgathatta meg az összes diákunk, az egészséges életmód-, táplálkozás és a rendszeres sportolás fontosságáról.

Ezután a diákok birtokba vették az iskola minden szabad területét –tornaterem, betonos és füves pályák – ahol: kosárlabda, kispályás foci, ultimate frizbi és „lepedős röplabda” mérkőzéseken mérhették össze az erejüket. Azok, akik nem fértek be a csapatokba a Cutler Gym & Fitness oktatói által vezetett zenés boksz aerobik órán vehettek részt. Végezetül az évfolyamok által kiállított csapatok versengtek a játékos ügyességi vetélkedőn, nagy szurkolás mellett.

A tervezett programokat megvalósítottuk és jövőre is szeretnénk indulni a diáksport napon. Ezen a délutánon nembár jutalmaztunk is, a nap lényege a mozgás és a sport öröme volt. Mindenki győztese volt ennek a sport délutánnak.

Elmondható, hogy tanulóink nagyon jól érezték magukat, szívesen mozogtak ezen a nagyszerű őszi napon.

Ezeket láttad már?

Comments are closed.